Padeltassen

Het belang van een goede padeltas mag niet worden onderschat. Een padeltas zorgt er namelijk niet alleen voor dat je je rackets eenvoudig kan verplaatsen, maar heeft ook meer functies. Zo kan je een padeltas ook gebruiken om je kleding en andere spulletjes op te bergen en biedt een padeltas extra bescherming. Thermische isolatie zorgt er dan weer voor dat je rackets altijd in optimale conditie verkeren, ook wanneer je op hete zomerdagen of koude winterdagen naar de sportclub moet. Zoek niet verder, want hieronder vind je alvast een aantal heel goede padeltassen terug.

Hoe kies ik een geschikte padeltas?

Er bestaan verschillende soorten padeltassen waartussen je kan kiezen. Populair is de schoudertas. Bij deze padel tassen heb je een bij voorkeur gewatteerde schouderband en draag je de padel tas tegen je zij aan. Handig, maar natuurlijk niet als je met je fiets naar de padelclub trekt. Dan kies je namelijk beter voor een padel rugzak. Er zijn ook modellen die het midden tussen deze twee houden en die je zowel op je rug als in je hand of op je schouder kan dragen.

Wat bij een padeltas heel belangrijk is, is dat het over afgescheiden compartimenten beschikt zodat je bezwete kleding en padelrackets gescheiden kan houden. Daarnaast moet de padeltas ook voldoende bescherming bieden tegen water, maar ook tegen koude of hoge temperaturen. Het compartiment voor je rackets moet dan ook altijd voldoende thermisch geïsoleerd zijn. Bij de betere merken is dit vrijwel altijd het geval, waardoor je met een gerust hart kan kiezen voor een Wilson padel tas of een Head padel tas.

De reden voor deze thermische isolatie heeft alles te maken met je padelrackets. Deze rackets kunnen namelijk niet goed tegen warme temperaturen. Daarom laat je je rackets op warme dagen beter niet in je hete auto liggen. Ook vocht heeft echter een invloed op je padelracket en de verwachte levensduur ervan, terwijl de koude dan weer de rubber- of de foamvulling aantast. Afhankelijk van de materialen wordt de binnenkant harder of zachter bij hogere of lagere temperaturen. Dit tast niet alleen het speelgevoel aan, maar na verloop van tijd kan je racket ook gebreken beginnen te vertonen. Voor een optimale levensduur van je rackets zijn goede padeltassen dan ook ongelofelijk belangrijk.

Verder spelen er bij het kiezen van een padeltas ook praktische zaken mee. Het gaat dan vooral om hoe de padel tas verder opgedeeld is en over welke compartimenten je beschikt. Denk ook alvast na over zweetgeurtjes en ga na of het kleding- en/of schoenencompartiment over ventilerende eigenschappen beschikt. Controleer tevens hoe eenvoudig je de padeltas kan reinigen. Weet echter dat veel padeltassen niet wasmachine- of drogerbestendig zijn.

Bij het kiezen van de voor jou beste padeltas, vertrek je natuurlijk vanaf je eigen voorkeuren. Padeltassen zijn in de meest uiteenlopende stijlen en kleuren te verkrijgen. Kies daarbij gewoon iets dat jij mooi vindt of dat je vindt passen bij je looks. Je kan daarbij kiezen voor een padeltas die matcht met je rackets, maar dit hoeft zeker niet. Het is niet omdat je een Wilson-racket hebt, dat je ook moet kiezen voor een Wilson padel tas. Wil je de padeltas eerst even uitproberen? Dan kan je bijvoorbeeld voor je padeltas Decathlon een bezoekje brengen. Met een Decathlon padeltas zit je altijd goed.