Beste padel racket kopen

Wil je een padel racket kopen? Dan wil je natuurlijk het beste padel racket hebben dat bij jouw specifieke spel en niveau past. Niet alleen kan je verschillende soorten padel rackets kopen, maar bovendien kan je padel rackets kopen van uiteenlopende merken. Denk bijvoorbeeld aan de Dunlop padel rackets, de Decathlon padel rackets, de HEAD padel rackets, de Siux padel rackets en de Adidas padel rackets. Hiervoor kan je slechts bij een handvol webwinkels in Nederland terecht. Daarom helpen wij jou een goed padel racket te kopen. Hieronder vind je een overzicht van de beste padel rackets van 2021. Wil je specifieker zoeken naar het beste padel racket voor jouw type spel of niveau? Check dan zeker even deze pagina’s.

Eenvoudig een goed padel racket kopen

Natuurlijk wil jij het beste padel racket kopen. Padelrackets vergelijken kan best lastig zijn, maar het is anderzijds ook geen onmogelijke opgave. Hieronder vind je een aantal richtlijnen terug.

Kijk in de eerste plaats altijd naar de vorm van padelrackets. Een rond padel racket heeft een vrij grote sweet spot in het midden van het racket en zorgt voor extra controle, waardoor het het beste padel racket is voor beginners. Een diamantvormig padel racket heeft dan weer extra gewicht in de top en een hogere sweet spot. Hierdoor is het het beste padel racket voor experts. Daartussenin vind je de druppelvormige padelrackets.

Kijk vervolgens altijd naar gewicht van padelrackets. Wat het beste padel racket is, is min of meer persoonlijk. Uiteindelijk moet het gewicht aansluiten bij de kracht in je armen en de beweeglijkheid van je lichaam. De richtlijnen zijn padelrackets van 240 tot 280 gram voor kinderen, padelrackets van 340 tot 370 gram voor dames en padelrackets tussen 360 en 390 gram voor heren. Over het algemeen is het zo dat de ervaren padelspelers kiezen voor de bovengrens en beginnende spelers eerder voor de ondergrens kiezen, maar dat is en blijft persoonlijk. Soms zijn er mannen met heel gespierde armen die ook in het begin extra gewicht comfortabeler vinden spelen. Dan is daar natuurlijk geen probleem mee en kunnen zij gewoon een zwaarder padel racket kopen.

Hierna kijk je even naar de dikte van padelrackets. Voor volwassenen gaat de breedte van padelrackets van 34 tot 38 mm. Een breedte van 34 mm wordt vaak door vrouwen gebruikt, terwijl de breedte van 38 mm wordt gebruikt door de mannelijke ervaren spelers. Het voordeel van een bredere padel racket is dat je veel harder kan slaan, maar anderzijds is het wel moeilijker te hanteren.

Aansluitend houd je rekening met de gebruikte materialen. Een frame is meestal gemaakt van glasvezel, grafiet, grafeen, kevlar of carbon. Glasvezel is goedkoop, maar minder duurzaam. Als recreatieve speler is er niks mis met glasvezel, maar experts kiezen toch beter voor een frame op basis van grafiet, kevlar of carbon. Wat de kern betreft heb je meestal de keuze uit EVA-rubber, polytheen of foam. EVA-rubber is hard en ligt iets minder goed in de hand, maar het staat je wel toe om meer kracht aan de bal te geven. Deze kern is heel duurzaam en is vooral goed tijdens de winterperiode, wanneer de padelballen zwaarder en vochtiger zijn. De andere, zachtere materialen werken meer zoals een katapult. Hierdoor moet en kan je minder kracht zetten. Het voordeel is dat het iets comfortabeler speelt en dat je ook veel beter effect aan de bal kan geven, maar bij een smash kan je gewoon minder kracht zetten. Wat het beste padel racket is, is dan ook een stuk afhankelijk van je eigen speelstijl.