Padel rackets junioren

Het online kopen van een junior padel racket is nog niet zo eenvoudig. Padel is een vrij nieuwe sport en de populariteit binnen de Benelux is flink toegenomen de laatste jaren. Op dit moment zijn het vooral volwassenen die padel spelen in Nederland en België. Gelukkig zijn ook steeds meer jongeren padel aan het ontdekken. Jongeren zijn erg belangrijk in iedere sport, zo blijft de sport groeien en heeft in dit geval padel ook echt toekomst binnen Nederland en België. Wij proberen ouders en padel spelende jongens en meisjes alvast te helpen met het maken van de juiste keuze voor een padel racket voor junioren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een junior padel racket en padel rackets voor kinderen

Veel padel merken hebben hun eigen junior padel racket collectie. Een junior padel racket is een stuk lichter van gewicht. De padel rackets voor junioren wegen tussen de 300-340 gram en zijn daarmee zelfs nog een stuk lichter ten opzichte van dames padel rackets. Op Padelstart vind je junior padel rackets van de merken HEAD, Adidas en Wilson. Deze fabrikanten geven duidelijk in de product omschrijving aan dat het gaat om padel rackets voor junioren of kinderen.

Laten we de technische gegevens van het HEAD Alpha Junior padel racket er eens bij pakken. We vergelijken dit racket even met zijn volwassen tegenhanger de HEAD EVO Sanyo. Los van het gewicht zijn er eigenlijk maar weinig verschillen. Zo is de bladgrote van de junior versie zelfs iets groter.

Technische verschillen tussen een junior en volwassen padel racket:

Type Junior (HEAD Alpha Junior) Volwassen (HEAD EVO Sanyo)
Gewicht 320 gram 365 gram
Bladgrootte 525 cm² 511 cm²
Balans 275 mm 275 mm
Frame dikte 38 mm 38 mm

Junior padel rackets zijn geschikt voor jongens en meisjes tussen de 8 en 12 jaar oud. Uiteraard mag je ook met een junior racket spelen als je wat ouder bent. Je voelt zelf het beste aan wanneer je toe bent aan een zwaarder racket. Wanneer je genoeg kracht hebt ontwikkeld kan je de overstap maken naar een volwassen padel racket.

Ook voor de aller kleinste padel spelers zijn er padel rackets te koop. Voor kinderen onder de 8 jaar is er niet super veel keus in padel rackets op het moment. Wel hebben we één kinder padel racket op onze website staan van het merk HEAD. Het is daarom wel leuk om ook die gegevens eens te vergelijken. Alleen nu met die van een junior padel racket, zo heb je in grote lijnen een compleet overzicht van de belangrijkste verschillen.

Technische verschillen tussen een kinder en junior padel racket:

Type Junior (HEAD Alpha Junior) Kinderen (HEAD Monster Kids)
Gewicht 320 gram 300 gram
Bladgrootte 525 cm² 365 cm²
Balans 275 mm 255 mm
Frame dikte 38 mm 33 mm

Zoals je ziet is er dus weinig verschil wanneer je kijkt naar de verhoudingen tussen volwassen en junior padel rackets. Maar er zijn zeker zichtbare verschillen tussen een junior en een padel racket voor kids. Zo zijn padel rackets voor kinderen maar 300 gram en hebben ze een kleiner blad. Een ander leuk weetje van kinder padel rackets is dat het handvat extra lang is gemaakt. Dat klinkt niet logisch toch? Toch wel… de reden hiervan is namelijk dat kinderen hun padel racket dan gemakkelijk met beide handen vast kunnen houden. Zeker voor jonge kinderen is het dan makkelijker om kracht te zetten, met twee handen en armen heb je nu eenmaal meer kracht!