Padel rackets dames

Wil je een padel racket voor dames kopen? Op padelstart vind je alles wat je moet weten over de aanschaf van een dames padel racket. Padel rackets voor dames zijn vaak een stuk lichter dan de rackets voor heren. Net zoals bij de heren zijn padel rackets voor dames verkrijgbaar in de standaard vormen: rond, diamant en druppel/traan. De vorm en het gewicht zijn belangrijke padel racket eigenschappen en moeten passen bij je niveau en speelstijl. Wij hebben jullie alvast geholpen en per dames padel racket de belangrijkste eigenschappen vermeld!

Waar moet je op letten bij het kopen van een dames padel racket

Padel is niet alleen bij de heren erg populair, steeds meer vrouwen zijn padel aan het ontdekken. Het is nog wel wat minder populair ten opzichte van tennis onder de dames. Je ziet dus steeds meer padel merken en fabrikanten padel rackets ontwikkelen voor dames. Zo hebben de merken HEAD, NOX, Wilson, Dunlop, Siux, Varlion, Starvie en Drop Shot speciale padel racket lijnen ontwikkeld voor dames.

Een padel racket voor dames is lichter van gewicht zodat deze makkelijker hanteerbaar zijn. Door het lichte gewicht van een dames padel racket is het makkelijker om kracht over te brengen. Zo maken de fabrikanten het dus makkelijker voor vrouwen om hard te kunnen smashen.

Wij proberen zowel heren als dames te helpen met de juiste keuze van een padel racket. Op deze pagina is uitsluitend informatie te vinden over dames padel rackets. Dus wanneer je op zoek bent naar een dames padel racket ben je aan het juiste adres. Laten we beginnen met de vorm van het racket, dit is 1 van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden. Ben je een beginnende speelster, kies dan het liefst voor een rond dames padel racket. Speel je al even padel en ben je van gemiddeld tot gevorderd niveau? Kies dan voor een druppel/traan vormig dames padel racket. Dan blijft de diamantvorm over, kies uitsluitend voor een diamant dames padel racket wanneer je een gevorderd niveau hebt bereikt.

Zodra je hebt besloten welke vorm het beste bij past ga je het gewicht bepalen. Zoals eerder al vermeld is het gewicht van een dames padel racket over het algemeen lichter. Maar het gewicht varieert per merk en padel racket type. De richtlijn voor dames ligt tussen de 340 en 370 gram. Ben je ervaren dan kies je voor een zwaarder racket, hier kan je over het algemeen harder mee slaan. De reden hiervoor is vooral dat je spieren moeten wennen aan de sport. Ben je een beginner dan is het beter om een licht racket te pakken, zo voorkom je ook padel blessures.

Dan blijft het materiaal en uiterlijk van een dames padel racket nog over. Er wordt bij padel rackets vaak gesproken over een ‘zacht’ of ‘hard’ racket. Dit heeft met het materiaal te maken, zo zijn hardere padel rackets vaak gemaakt van hoogwaardig carbon. Daarnaast hebben aanvallende dames padel rackets vaak een stevigere variant rubber in de kern van het racket. Hierdoor heb je minder controle maar is het mogelijk om harder te smashen. Vandaar dat beginnende dames padel spelers beter kunnen kiezen voor een ‘zachter’ rond dames padel racket. Met een rond racket en zachter rubber heb je meer controle over de bal!

Maar dan, misschien wel het allerbelangrijkst voor sommige dames padel speelsters… het uiterlijk! De meeste padel merken kiezen voor felle opvallende kleuren dames padel rackets. Zo heb je felroze dames padel rackets van Dunlop en Drop Shot. Liever gifgroen? Kijk dan eens naar de dames padel rackets van HEAD. Genoeg keuze, kijk dus vooral eens rond op onze website. Heb je verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op!