Beste ronde padel rackets

Dat een padel racket rond is, wil helemaal niet zeggen dat het automatisch een beginnersmodel is. Ook topspelers als Alejandra Salazar Bengoechea en Toni Bueno Gómez zweren bij ronde padel rackets. Dit komt omdat ronde padel rackets de laatste jaren een ongelofelijke evolutie hebben doorgemaakt en de rackets steeds minder vaak in stereotypen resulteren – alsof elk rond padel racket voor beginnelingen is. Onderstaande ronde padel rackets vormen hier het beste bewijs van.

Meer informatie over ronde padel rackets

Veel beginnende spelers willen hun padel racket rond en dit heeft verschillende redenen. Het is namelijk zo dat als een padel racket rond is, het balanspunt over het algemeen laag ligt. Als een padel racket rond is, is het dan ook eenvoudiger om de controle te behouden, juist te slaan en heel precies te zijn. Een minpunt is wel dat je iets moeilijker kracht uitoefent als het padel racket rond is. Ook de conservatieve spelers hebben vaak het liefst dat hun padel racket rond is.

In de praktijk wil dit echter nog niet zeggen dat professionals automatisch ronde padel rackets links laten liggen, want fabrikanten kunnen het balanspunt via slimme boringen in het racket toch hoger laten liggen. Dankzij dergelijke manipulaties komt het al eens voor dat het balanspunt bij een traanvormige racket lager ligt dan bij een rond padel racket. Ook de materiaalevolutie heeft er overigens voor gezorgd dat, hoewel het padel racket rond is, er toch veel kracht kan worden uitgeoefend. De theorieën van weleer kunnen dan ook steeds vaker de prullenmand in.