Beste padel rackets voor heren

Bij het kiezen van een padel racket zijn er altijd een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo ligt het gewicht van het beste padel racket voor heren over het algemeen wat hoger dan bij dames. Natuurlijk speelt ook de vormgeving een rol en hebben heren over het algemeen liever een stoerder exemplaar met mannelijkere kleuren. Hieronder vind je alvast de leukste en beste padel rackets voor heren terug.

Het beste padel racket voor heren kiezen

Beginnende spelers hebben vaak een aantal vragen, zeker wanneer ze op zoek gaan naar het beste padel racket. Zowel voor heren als voor dames gelden gelukkig grotendeels dezelfde richtlijnen. Zo zal het beste padel racket voor heren die net kennismaken met de sport een grotere sweet spot moeten hebben en geven ze maar beter de voorkeur aan een rond padel racket. Na verloop van tijd stappen ze over naar extra kracht of focussen ze iets meer op een perfecte balans met techniek, afhankelijk van de speelstijl die ze willen hanteren.

Deze richtlijnen gelden stuk voor stuk ook voor dames. Is er dan geen verschil tussen het beste padel racket voor heren en voor dames? Jawel: het gewicht van het racket ligt bij heren vaak net iets hoger. Voor het beste padel racket voor heren reken je namelijk op een gewicht van 370 tot 390 gram. Bij dames ligt het ideale gewicht ergens tussen 350 en 370 gram.