Beste padel racket voor gevorderden

Als je wil dat een padel racket gevorderden zal plezieren, moet je natuurlijk niet met een ronde padel racket komen aandraven. Een diamantvorm is ideaal, maar er zijn zeker nog een aantal zaken waarop je moet letten. Een goede demping is bijvoorbeeld essentieel. We zijn er zeker van dat elke hieronder weergegeven padel racket gevorderden zal plezieren.

Padel racket gevorderden: essentiële kenmerken

Als je wil dat een padel racket gevorderden kan overtuigen, dan moet het padel racket gevorderden een diamantvorm geven. Bij een diamantvorm ligt het gewicht heel hoog en is de sweet spot ook nog eens heel klein. Dit maakt het uitdagender om de bal goed te raken en maakt het technisch ook een stuk moeilijker. Hierdoor is zo’n diamantvorm absoluut niet geschikt voor beginnende spelers, maar is het wel ideaal voor gevorderden. Eenmaal je met de diamantvorm aan de slag kan, heeft zo’n padel racket gevorderden veel te bieden.

De reden dat we zeggen dat zo’n padel racket gevorderden veel te bieden heeft? Omdat het een belangrijk voordeel heeft: kracht. Als je als gevorderde speler de bal goed raakt, kan je ongelofelijk veel kracht zetten en de tegenstander overklassen. Dit effect kan je nog verder vergroten door een iets dikkere racket te kiezen dat ook vrij stijf en zwaar is. Kies dan wel altijd voor een kwalitatief model met de juiste schuimvulling om de trillingen te beperken.