Beste padel rackets voor gemiddelde spelers

De gemiddelde padelspeler heeft al wat techniek op zak en wat kracht in de armen. Hij zal een padelracket zoeken waarmee recreatief kan worden gespeeld, goed kan worden getraind en dat ook tijdens een competitief potje boven kan worden gehaald. Hieronder zijn de beste padel rackets voor gemiddelde spelers te vinden.

Essentiële kenmerken van de beste padel rackets voor gemiddelde spelers

Als gemiddelde speler heb je de basistechnieken wellicht al onder de knie en kan je de ronde padel rackets langzaamaan achter je laten. Een diamantvorm komt misschien nog te vroeg, maar een druppelvormige padelracket is nu een ideale keuze. Deze padelrackets zijn neutraal gebalanceerd en hebben een optimale mix van kracht en controle, terwijl de ronde modellen te weinig kracht geven en de diamantvormige rackets wat meer techniek vergen om er het maximum uit te halen.

Een tweede punt waar je op moet letten als je het beste padel racket voor de gemiddelde speler zoekt, is de bladdikte. Hier is een bladdikte van 38 mm aangeraden. Het voordeel is dat bijna alle padelrackets voor volwassenen tegenwoordig een bladdikte van zo’n 38 mm hebben, hoewel dit voor beginners toch echt wel de bovengrens is. Als gemiddelde speler hoef je je daar gelukkig geen zorgen over te maken.

Houd ten slotte ook rekening met het gewicht. In principe is een gewicht van 365-375 gram aangeraden. Bij dit gewicht vind je een optimaal evenwicht tussen balans, controle, power en wendbaarheid. En dat maakt het het beste padel racket voor de gemiddelde speler.