Beste padel racket voor beginners

Bij het zoeken naar het beste padel racket is het belangrijk dat het racket optimaal is afgestemd op de speler. Een beginnende speler die de techniek nog niet helemaal beheerst of die wat minder kracht in de armen heeft, zal dan ook een andere padelracket nodig hebben dan een ervaren speler. Hieronder zijn de beste padel rackets voor beginners weergegeven. Telkens zijn ze voorzien van een woordje uitleg en hun belangrijkste kenmerken.

Wat is het beste padel racket voor beginners?

Bij het zoeken naar het beste padel racket voor beginners zijn er natuurlijk een aantal afwegingen die je moet maken. Onder andere de vorm, het gewicht en de dikte van het padelracket spelen daarbij een rol.

Over de vorm van het beste padel racket voor beginners valt veel te zeggen, maar over het algemeen heeft het beste padel racket voor de beginner een ronde vorm. Dat het beste padel racket voor de beginner rond moet zijn, hoeft niet te verbazen. De ronde vorm zorgt er namelijk voor dat je een groter slagoppervlak hebt, waardoor je de bal makkelijker raakt. Bovendien is hun sweet spot, de plek waarbij een maximale respons wordt bekomen, een stuk groter. Waarom dan niet iedereen het beste padel racket voor beginners gebruikt? Omdat een ronde vorm ook nadelen heeft. Andere rackets staan je bijvoorbeeld toe om sneller te slaan en meer kracht of net meer effect op de bal te zetten. Het zijn echter zaken waar je je als beginner nog geen zorgen over hoeft te maken. Bovendien zijn ze ook gewoon moeilijker om mee te spelen. Daarom zal een diamant- of druppelvormige racket niet meteen het beste padel racket voor beginners zijn. Zeker padelrackets met een diamantvorm zijn minder geschikt voor beginners.

Desondanks zijn er ook experts die de druppel- of traanvormige padelrackets aanbevelen, maar voor absolute beginners zijn ze echt wel te lastig om te beheersen. Als je natuurlijk al wat ervaring hebt met racketsporten valt het wel te overwegen.

Daarnaast zal bij het zoeken naar het beste padel racket de beginner rekening moeten houden met het gewicht. Over het algemeen is het zo dat de lichtere rackets met een gewicht van 345 tot 365 gram de beste keuze zijn. We spreken dan van het beste padel racket voor beginners omdat ze gewoon eenvoudiger te hanteren zijn. Ook hier is het met enig voorbehoud, want iemand die best wel wat armspieren heeft, kan gerust ook al in de richting van de zwaardere rackets kijken.

Vervolgens speelt ook de dikte van het padelracket een rol. Zo zal een dunne padel racket de beginner het spelen gemakkelijker maken. Met een dikte van zo’n 36 tot 38 mm zit je over het algemeen goed.

Weet ten slotte dat de meeste fabrikanten geen opties bieden met betrekking tot de grip van het padelracket. Daar hoef je dus niet meteen rekening mee te houden. Wel kan je uitkijken naar een custom grip om het beste padel racket voor beginners helemaal naar je hand te zetten.