Beste druppelvormige padel rackets

Het traanvormige of druppelvormige padel racket is er een van de compromissen. Waar ronde rackets kiezen voor controle en diamantvormige rackets voor kracht, scoort de druppelvormige padel racket goed op beide vlakken zonder in één van de twee echt uit te blinken. Toch zal het voor de meeste spelers de beste padel racket zijn. Ze zijn namelijk toegankelijk, aangenaam in gebruik en vaak ook geschikt voor senioren.

Meer informatie over druppelvormige padel rackets

Bij een druppelvormige padel racket ligt de balans vaak hoger dan bij een ronde racket en lager dan bij een diamantvormige racket. Hierdoor zijn druppelvormige padel rackets makkelijker te beheersen dan een racket met een diamantvorm, maar minder eenvoudig dan een rond racket. Anderzijds kan je met een druppelvormige padel racket meer kracht uitoefenen dan bij een rond racket, maar minder dan bij een diamantvormige racket. Het zit er met andere woorden net tussenin en ze zijn hierdoor heel geschikt voor reguliere spelers die de quasi perfecte techniek ontberen om met een diamantvormig racket aan de slag te gaan.

Wel moeten we benadrukken dat dit enigszins kort door de bocht is. Er zijn namelijk nog heel wat andere factoren die bepalend zijn voor de geschiktheid van een padel racket, maar over het algemeen zullen reguliere spelers wel degelijk het meeste plezier beleven aan een druppelvormige padel racket.