Babolat padel racket

Het Babolat padel racket zal voor velen geen onbekende zijn. Het Babolat padel racket wordt namelijk gebruikt door Juan Lebrón, de bekende Spaanse padelspeler die in 2019 nummer 1 van de wereld werd. Babolat heeft een vrij uitgebreid assortiment Babolat padel rackets voor spelers van zowat alle niveaus. Ze zijn perfect afgestemd op specifieke speelstijlen en ze vallen moeiteloos te combineren met de padelaccessoires die ook door Babolat op de markt worden gebracht.

Over het Babolat padel racket

Babolat is een Frans bedrijf dat benodigdheden maakt voor onder meer padel, tennis en badminton. Het is een bedrijf met een geschiedenis die teruggaat tot in 1875, toen de snaren nog van darm werden gemaakt. Babolat-tennisrackets zijn vooral vanaf de jaren ’90 heel populair geworden. Ze werden dan ook door bekende spelers als Kim Clijsters, Yanina Wickmayer en Rafael Nadal gebruikt.

Sinds 2000 kan je ook bij Babolat terecht voor een Babolat padel racket. Het Babolat padel racket werd toen nog vooral in Spanje, Midden- en Zuid-Amerika gebruikt, maar kon al snel op veel enthousiasme rekenen. Gestaag groeide het Babolat padel racket mee met de opkomende sport en in 2019 was het eindelijk prijs. Toen werd Juan Lebrón nummer 1 van de wereld met de Viper Carbon, een Babolat padel racket die tot op heden nog steeds verkrijgbaar is. Deze Babolat padel racket is krachtig gebouwd, voorzien van de Full Carbon-technologie en het voorziet de padelspeler van een maximale power, zonder aan controle in te boeten. Dat dit Babolat padel racket een echte powerracket is, wil natuurlijk nog niet zeggen dat Babolat geen andere modellen in het assortiment zitten heeft. Meer nog: zowel beginnende als ervaren spelers, jong en oud, man en vrouw, kunnen er een goede Babolat padel racket kopen.

Voor de Babolat padel rackets worden in elk geval de nieuwste technologieën gebruikt. Bij de Veron-lijn gaat het bijvoorbeeld om de Carbon Flex-technologie, een unieke technologie waarbij carbon- en glasvezels op een slimme manier worden gecombineerd. Deze combinatie levert talloze voordelen op, want de explosiviteit van carbon wordt behouden, terwijl de goede krachtoverbrenging van glasvezels eveneens in het ontwerp is verwerkt. Deze collectie bestaat uit drie Babolat padel rackets, namelijk de Technical Veron, de Air Veron en de Counter Veron. Elke speler zal z’n favoriete Babolat padel racket hebben, maar hun dynamische kracht is daarbij telkens gegarandeerd.

Naast de Veron-lijn is ook de Viper-collectie het overwegen waard. De Viper-collectie heeft geschikte Babolat padel rackets voor tegenaanvallers, netspelers en technische aanvallers. Dit maken ze waar door middel van drie Babolat padel rackets: de Technical Viper (voor de technische speler), de Air Viper (voor de netspeler) en de Counter Viper (voor de tegenaanvaller). Door bij het ontwerp van de Babolat padel rackets alvast rekening te houden met verschillende speelstijlen, sluiten deze rackets optimaal bij die noden aan. Klinkt interessant? Hierboven vind je ze alle drie terug en doen we ook hun specificaties uit de doeken. Hierdoor is het vinden van de beste Babolat padel racket nu nog eenvoudiger geworden.